KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Tiskové zprávy Rodina především: Návrhy KDU-ČSL podpoří rodiče i seniory v důchodu - seznamte se s balíčkem prorodi

Rodina především: Návrhy KDU-ČSL podpoří rodiče i seniory v důchodu - seznamte se s balíčkem prorodinných opatření

Přidáno 27. 3. 2019

V České republice patří pracující rodiče s dětmi k diskriminovaným skupinám. Ačkoliv musí rodiče o to usilovněji pracovat, čím více mají dětí, v součtu čistých příjmů na osobu jsou na tom ještě hůře než důchodci. Rodiny také potřebují stabilitu a více času. Stát tedy musí více zohlednit zásluhy rodin na výchově nové generace a na fungování důchodového systému a budoucích veřejných rozpočtů. Každý, kdo pracuje a řádně vychovává děti, zároveň přispívá k blahobytu všech i k udržení naší kultury a životního stylu i k prevenci sociálních problémů. Zároveň chceme, aby byla zjednána rychlá náprava nespravedlností při vypočítávání důchodu. Zejména prosazujeme, aby byl stát dorovnal důchody ženám, které mají kvůli péči o děti důchody nižší průměrně o dva tisíce.